Ville Klinga juontamaan urheilugaalaa
28.6.2019 10:14 Uutiset / Urheilugaala Keski-Pohjanmaa

Urheilutoimittaja Ville Klinga saapuu juontajavieraaksi (kuva:Liiku)


Ville Klinga
on Lahdessa asuva viisikymppinen urheilutoimittaja ja TV-tietokilpailujuontaja. Hän tuli suomalaisille tutuksi tv-kasvoksi 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa. Myöhemmin Klinga on juontanut MTV3:lla muun muassa Haluatko miljonääriksi?- ja Mestareiden mestari -ohjelmia.

Klinga oli YLE:lläensimmäistä kertaa vuonna 1990 kesätoimittajana. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan ollut vielä selvää, että hänestä tulisi ammattitoimittaja, ja Klinga suunnittelikin myös liikunnanopettajan uraa. Hän on aina ollut kiinnostunut urheilusta ja oma jälkikasvukin on vahvasti urheilussa mukana. Vapaa-ajalla kestävyysurheilu on tullut entistä lähemmäksi arkeen. Klinga on tuttu näky suunnistustapahtumissa ja Jukolan Viestissä sekä pitkien matkojen hiihtotapahtumissa.

- Rullasuksethan tuolla auton peräkontissa ovat kesälomallakin. Tähtään ensi talvena Italian Marcialongaan, joka on muuten tammikuun lopulla juuri edellisenä viikonloppuna ennen teidän Keski-Pohjanmaan urheilugaalaa.

- Kokkola ja jalkapallon Kokkola Cup on minulle tuttu tapahtuma, jossa olen ollut oman joukkueen ja poikieni kanssa ainakin viitenä kesänä, Klinga muistelee jalkapallon nuorisovalmentajauran vierailuja Kokkolan nurmikentillä.

- Mielelläni tulen Keski-Pohjanmaalle gaalaan juontamaan. Olen aiemmin ollut Päijät-Hämeen ja Varsinais-Suomen urheilugaaloissa vastaavissa tehtävissä, kesälomalta tavoitettu Klinga kertoo.

Keski-Pohjanmaan urheilugaalan vakiojuontajana jatkaa YLE Keski-Pohjanmaan Kokkolan radiotoimittaja Petri Kuikka.

p.h.


   
Urheilugaala Keski-Pohjanmaa
«  Maaliskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtumat
 
 Aikajanatapahtuma
 
 Äänestys
Kategoriat