top of page

Historia

 Keski-Pohjanmaan Urheilugaalaa on järjestetty nykymuodossaan Keplin toimesta tammikuusta 2009 lähtien. Ensimmäisen gaalan juontajavieraana toimi edesmennyt hiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Mika Myllylä.
Maakunnallisen Urheilugaalan tavoitteina ovat olleet urheilun arvostuksen lisääminen, urheilu- ja liikuntaväen yhteisen kohtaamispaikan järjestäminen ja parhaiden urheilijoiden palkitseminen ja taustavaikuttajien arvokkaan vapaaehtoistyön huomiointi.


Viidennentoista kerran järjestettävä urheilujuhla järjestetään Huhtikuussa lauantai-iltana 22.4.2023

Keski-Pohjanmaalla urheilugaala järjestetään yhteistyössä eri toimijoiden mm. kumppaniyritysten, -yhteisöjen, kuntien sekä muiden urheilujärjestöjen kanssa. Suomen Urheilugaala on näyttänyt urheilun ja liikunnan palkitsemiskulttuurin suuntaa. Liikunnan aluejärjestöt ovat olleet vahvasti mukana kehittämässä omia maakunnallisia urheilugaaloja. Maakuntagaaloihin osallistuu vuosittain tuhansia ihmisiä ja niissä palkitaan vuosittain useita satoja urheilun ja liikunnan tekijöitä niin paikalliselta kuin alueelliselta tasolta. Ensi vuoden tammikuun lopulla aluegaaloja järjestetään 15:ssä eri maakunnassa. Veikkaus tukee aluegaalojen järjestelyjä ja mm. Elämänura-palkintoon liittyvää Jokeri-stipendiä. Kaikissa maakuntagaaloissa on jaossa kolmannen kerran Uno-pokaalit Elämänura-palkinnon saajille

bottom of page