top of page

Palkitut 2020

17.4.2021 Järjestetyssä Keski-Pohjanmaan Urheilugaalassa palkitut

Vuoden urheilija

Hiihtäjä Joni Mäki, Pohti SkiTeam

- Palkittava voitti sprintin Suomen mestaruuden viime talvena Vöyrin SM-kisoista ja samoista kisoista 15 km:n perinteisen kisassa 5. Voitti kesällä rullahiihdon SM-kisoissa 2 kultaa: sprintissä ja 15 km:lla kaikkien parhaiden ollessa paikalla. Rukan maailmancupin triplassa sprintin 11. perinteisen 15 km:n 17 ja takaa-ajossa nousi 12. sijalle (samalla koko tourilla) ollen luisteluosuuden 7. nneksi nopein!

Vuoden nuori urheilija

yleisurheilija Eemeli Katajalaakso, Kannuksen Ura

- Kannuslaisen urheiluperheen nuorin (syntynyt 2004) on hallinnut ylivoimaiseen tapaan viime kaudet ikäluokkansa SM-kilpailujen ratamatkoja 1500 metristä ylöspäin sekä maastojuoksuja (SM 1, 2018 ja 2019). Viime kesänä triplamestaruus nuorten 16-17-vuotiaiden SM-kisoista Pännäisistä. Ennätykset 1500 m: 4.16.10, 3000 metriä 9.35.09 ja 2000 metrin estejuoksu: 6.16.24

Vuoden Vammaisurheilija

urheiluampuja Jarkko Mylly, Haapajärven Ampumaseura

Varmisti jo syksyllä 2018 ensimmäisenä ampujana Suomelle maapaikan Tokion paralympialaisiin. Sijoittui Sydneyn MM-kisoissa sijalle 14, karsintakilpailussa 11. Ampui keväällä pienoiskiväärin makuuammunnan 60 ls SE:n 616 ja sijoittui maailmancupin osakilpailussa 8:nneksi.

Vuoden  aikuisurheilija

hiihtäjä-juoksija Stefan Storvall, IF Åsarna

Kestävyysurheilun monitoimimies ja erityisesti hiihdon ja kestävyysjuoksun aktiiviharrastaja. Tilastopajasta löytyy tuloksia vuodesta 1976 alkaen aivan viime vuosiin asti. Voitti viime vuonna M 55 sarjan Rullahiihdon SM:n vapaalla ja otti pronssia perinteisellä.

Vuoden Joukkue

Team Chebici/GIF Pyöräilyn puoliammattilaistalli

Team Chebici hallitsee suomalaista maantiepyöräilyä tällä hetkellä. Viime kesän saldona 10 voittoa ja lukuisia podium- sijoituksia miesten maantiepyöräilyssä.

Vuoden  Valmentaja

Juho Halonen

Reisjärveläistaustainen Vuokatissa asuva Pohti SkiTeamia edustava, Vuokatti-Ruka urheiluakatemiassa ammattivalmentajana toimiva Juho Halonen valmentaa lähes kymmentä urheilijaa. Lupaavimpana maastohiihdossa erityisesti sprinttihiihtäjänä meritoitunut Joni Mäki. HÄNEN valmennettaviin kuuluvat mm. Katri Lylynperä ja muita lupaavia nuoria hiihtäjiä ja hän toimi pitkään ansiokkaasti KePHi:n nuorten valmentajana piirileirityksissä 2010-luvulla.

Vuoden Akatemiaurheilija

aitajuoksija Fredrik Björkqvist, IF Åsarna, M 19

60 m aitajuoksu hopea SM-hallit, 110m aitajuoksu hopea SM 19v.,Valmentaja Timo Kultalahti

Vuoden  Urheiluamis-palkinto

salibandypelaaja Anniina Hakala, SC Kokkola

2018 esimerkillinen nuori, Himangan Pallo, 2019 vuoden harjoittelija SC Kokkola, koulun urheilustipendi, Floorball Talent All Stars hyökkääjä ja B-tyttöjen SM-sarja joukkueen puolustaja, 2020 SM-sarjan pelaaja sekä hyökkääjänä että puolustajana, naisten 1 divisioona joukkueen hyökkääjä, 2021 Valio Akatemia urheilija, pelaa B-tyttöjen SM-sarjaa Rankat Ankat-joukkueessa.

Elämänura-palkinto

Antero Pallaspuro, Kokkolan Veikot

Vuonna 1935 syntynyt palkittava aloitti nyrkkeilyuransa Kokkolan Veikoissa 1950-luvun alussa Helge Hildenin innoittamana. Hän aloitti Veikkojen poikanyrkkeilytoiminnan systemaattisen kehittämisen 1950 –luvun alkupuolella ja piirin nyrkkeilyjaostoon tuli valituksi vuonna 1953. Kokkolan Urheilutalon valmistuttua 1964 ja Arvi Jormakan liityttyä seuraan Veikkojen nyrkkeilytoiminta nousi Suomen huipulle 1960-luvun lopulla. Seura järjesti poikanyrkkeilypäiviä nuorten SM-kisoja useaan kertaan ja myös nuorten Suomi-Ruotsi maaotteluita. Palkinnon saaja on toiminut Nyrkkeilyliiton hallituksessa ja Suomen maajoukkueen huoltajana useissa arvokisoissa. Kokkolan Veikot ovat saavuttaneet vuodesta 1950 lähtien 27 yleisen sarjan SM-mitalia ja mestaruuksiakin tullut yhdeksän kappaletta. Palkittava on ollut huikean 70-vuotisen uran urheiluseuran ja nyrkkeilytoiminnan eri tehtävissä ja viime vuosiin asti seuran talkootyöntekijänä.

Liikunnnan ja urheilun maakunnallinen Avainvalintatunnus

Haapajärven kaupunki

Haapajärven kaupungin ja sen liikuntapalvelut tuottavat monipuolisia liikunta- ja vapaa-ajanpalveluja sekä luo edellytyksiä liikuntatoimintaa järjestävien tahojen toiminnalle. Kaupungin liikuntapalvelujen tuella urheiluseurat ovat pystyneet järjestämään valtakunnallisia ja jopa kansainvälisiä tapahtumia mm. pesäpallon suurleirit, nuorten SM-hiihdot ja Keski-Pohjanmaan Maakuntaviesti, kahvakuulan ja ilma-aseammunnan tapahtumat Monitoimitalolla. Myös Ronkaalan liikuntapuistoa on kehitetty viime vuosina ja saatu alueelle jäähalli sekä viimeksi uusi uimahalli. Pitkän uran liikuntasihteerinä tehnyt Jarmo Eronen on vastaanottamassa palkintoa.

Hallituksen erikoispalkinto

Talvipurjehduksen MM-kisat 12.-15.2.2020, Lestijärven kunta

Palkittava kunta laittoi talvipurjehduksen MM-kisat pystyyn pikavauhtia – Pärnussa ei riittänyt tarpeeksi jäätä, jossa kisat piti alun perin järjestää ja uusi järjestäjä löytyi Keski-Pohjanmaalta. Mökkimajoituksen järjestäminen ja jään auraus puhtaaksi lumesta olivat suuria panostuksia. Tapahtumaan osallistui noin sata lajin huippua 16:sta eri maasta.

Vuoden  Urheilutapahtuma

Kokkola 400 – Juhlaralli 1.8.2020, Kokkolan Urheiluautoilijat

Tapahtuma järjestettiin 1.8.2020 ja siihen osallistui 140 autokuntaa. Järjestelyissä mukana yli 200 vapaaehtoista. Voiton vei Takamoto Katsuta Toyota WRC-tallista. Tapahtuma onnistui erittäin hyvin ja sen johdosta vuonna 2021 ralli on SM-ralli, joka järjestetään lokakuussa. Järjestävä seura juhlii samalla 60 v. juhlavuottaan.

Vuoden Tiedottaja

Joni Mäki-Petäjä, Lestijoki-lehti, KPK-yhtiöt

Ollut vetämässä useita kertoja Keski-Pohjanmaan Joululehden tekoa. Työskennellyt urheilutoimittajana Keskipohjanmaa-lehdessä ja Lestijoki-lehdessä 2010-2020 ja nykyisin Lestijoki-lehden päätoimittaja. Ollut mukana toimittajana monissa arvokisoissa ja SM-tason sekä kansallisen tason eri lajien kisoissa sekä kuuluttajatehtävissä erikokoisissa tapahtumissa.

Ansioitunut Seuratyöntekijä

Esa Takala, Kalajoen Golf

Seuran pitkäaikainen toiminnanjohtaja. Seuran jäsenmäärä kasvoi yli tuhannen ja Kalajoella pelattiin viime kaudella yli 23 000 golfkierrosta.

Vuoden Nuorisotyö

FC Ysikaks, Nivala

Seura on perustettu vuonna 1992 ja tällä hetkellä seurassa yli 200 pelaajaa junioreiden, naisten, miesten joukkueet huomioiden. Seuran naisjoukkue teki Nivalan jalkapalloilun historiaa nousemalla kolmosesta kakkoseen. Seuran toimintaan kuuluu myös perheen pienimmille järjestettävä perhefutistoiminta sekä erityistä tukea tarvitseville oma futisryhmä ja aikuisille on oma harrasteryhmä. Nämä ryhmät toimivat pääsääntöisesti ympäri vuoden. Kesällä on parin päivän mittainen jalkapallokoulu. Seurassa on taustalla mukana todella aktiivinen ja kehitysmyönteinen seuratoimijajoukko sekä hallitus.

Alueelliset Tähtiseura-palkinnot

Kalajoen Voimistelijat ry ja Haapajärven Pesä-Kiilat ry

Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen. Tähtimerkin saaneessa seurassa toimitaan inhimillisesti, modernisti ja ketterästi. Tähtiseurassa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan yhä suuremman taustatuen avulla. Olympiakomitea ja lajiliitto myöntävät tähtimerkin tunnuksena urheiluseuralle, jonka toiminta täyttää em. laatutekijät. Kalajoen Voimistelijat saivat aikuisliikunnan ja Pesä-Kiilat lasten ja nuorten Tähtiseura-palkinnot

Vuoden Terveysliikuntatyö

Soiten Hoiva ja Hoito –yksikön ennaltaehkäisevä työhyvinvointi- toiminta

Seura on perustettu vuonna 1992 ja tällä hetkellä seurassa yli 200 pelaajaa junioreiden, naisten, miesten joukkueet huomioiden. Seuran naisjoukkue teki Nivalan jalkapalloilun historiaa nousemalla kolmosesta kakkoseen. Seuran toimintaan kuuluu myös perheen pienimmille järjestettävä perhefutistoiminta sekä erityistä tukea tarvitseville oma futisryhmä ja aikuisille on oma harrasteryhmä. Nämä ryhmät toimivat pääsääntöisesti ympäri vuoden. Kesällä on parin päivän mittainen jalkapallokoulu. Seurassa on taustalla mukana todella aktiivinen ja kehitysmyönteinen seuratoimijajoukko sekä hallitus.

* Lajien nimeämät taustavoima/maineteko –tunnustukset:

Ampumahiihto: Yrjö Uusivirta, Nivalan Urheilijat Jääkiekko: Petri Torkinlampi, Kokkolan Hermes/Juniori Hermes

Keskipohjanmaa-lehden palkinnot
(julkaistu ja luovutettu tammikuussa 2021):

Mitalin tai/ja korun voi saada kuka vain Keskipohjanmaa -lehden levikkialueen urheiluseuraa edustava urheilija. Mitalin voi saada vain kerran. Kuitenkin niin, että jos on saanut hopeamitalin tai -korun, voi vielä saada kultamitalin.

Kultamitali:
futsal-pelaaja Jarno Junno
Sievi Futsal

Hopeamitali:
jääkiekkoilija Joel Blomqvist
Kokkolan Hermes

 

Hopeakoru:
yleisurheilija Minna Hollanti
GIF

bottom of page